Over mij

Mijn missie: écht leven!

Want dat we dood gaan is een gegeven. Écht leven, onder jouw voorwaarden. Dat gun ik jou ook. Laat los die onnodige ballast. In mijn holistische 1 op 1 coaching, komen we laag voor laag bij jouw authentieke jij. En zit jij weer goed in je vel.

Recente berichten

Categorieën

Ontdek de kracht van Yoga

Yoga is veel meer dan alleen lichaamshoudingen en ademhalingsoefeningen. Het is een krachtige eeuwenoude bewegingsvorm die tal van positieve effecten heeft op ons lichamelijk, geestelijk en emotioneel welzijn. In de blog van deze week deel ik de 10 meest positieve effecten van yoga. En hoe het je dagelijks leven kan verbeteren.

De 10 positieve effecten van Yoga

 

 1. Versterking van het lichaam: Yoga helpt bij het versterken van spieren en het verbeteren van je lichaamskracht. Door het regelmatig te doen zul je merken dat je kracht en houding verbeteren.

 

 1. Stressvermindering: Een van de meest bekende effecten van yoga is het verminderen van stress. Yoga brengt je in het moment en moedigt diepe ademhaling aan, wat leidt tot ontspanning en een kalme geest.

 

 1. Verbeterde ademhaling: Yoga leert je bewust te ademen en maakt gebruik van ademhalingstechnieken zoals de Ujjayi-ademhaling. Deze diepe en gecontroleerde ademhaling verbetert de zuurstoftoevoer naar het lichaam en verlaagt spanning.

 

 1. Verhoogde flexibiliteit: Door de diverse lichaamshoudingen en stretches in yoga, verbetert je flexibiliteit. Dit kan het bereik van bewegingen vergroten en blessures helpen voorkomen.

 

 1. Innerlijke rust: Het beoefenen van yoga brengt je in contact met je innerlijke zelf. Het versterkt gevoelens van rust, kalmte en balans, waardoor je beter in staat bent om met stressvolle situaties om te gaan.

 

 1. Verbeterde concentratie: yoga vereist focus en concentratie op het uitvoeren van de houdingen en het volgen van de ademhaling. Deze mentale oefening kan helpen bij het verbeteren van je concentratievermogen.

 

 1. Verhoogt de slaap kwaliteit: Yoga kan helpen om een ​​goede nachtrust te bevorderen. De ontspanningstechnieken en het loslaten van spanning in het lichaam dragen bij aan een diepere slaap en betere slaapkwaliteit.

 

 1. Verbeterde spijsvertering: sommige yogahoudingen stimuleren de spijsvertering en een gezonde werking van het spijsverteringsstelsel. Dit kan helpen bij problemen zoals een opgeblazen gevoel en constipatie.

 

 1. Emotionele balans: Yoga helpt bij het in balans brengen van de emoties en het verminderen van stemmingswisselingen. Het kan een positieve invloed hebben op het omgaan met angst, depressie en andere uitdagingen.

 

 1. Algeheel welzijn: Het regelmatig beoefenen van yoga draagt ​​bij aan een gevoel van je algeheel welzijn. Het versterkt niet alleen je lichaam, maar ook de geest en de ziel, waardoor je je energieker, positiever en meer in harmonie voelt.

 

Volg je mijn Facebook pagina al? Daar breng ik je iedere week op de hoogte van mijn nieuwste blog. Volgende week deel 2 van de 10 van Yoga. Ik laat je dan kennis maken met de 10 meest waardevolle soorten yoga en waar ze voor dienen. Ook leg ik de 10 meest voorkomende yoga termen aan je uit.

 

Veelgestelde vragen

 

 1. Wat is het beste moment om yoga te beoefenen? Yoga kan op elk moment van de dag worden beoefend, afhankelijk van je voorkeur en jouw dagschema. Sommige mensen geven de voorkeur aan een ochtendroutine om de dag te beginnen, terwijl anderen liever ‘s avonds ontspannen met yoga.
 2. Moet ik flexibel zijn om met yoga te beginnen? Nee, flexibiliteit is geen vereiste om met yoga te beginnen. Yoga zal je juist helpen om flexibeler te worden in het verloop van de tijd. Luister naar je lichaam en respecteer je grenzen tijdens het beoefenen van yoga.
 3. Kan yoga je cardio verbeteren? Hoewel yoga geen effectieve cardio-workout is, kan het bijdragen aan een gezonde levensstijl.
 4. Is yoga geschikt voor alle leeftijden? Ja, yoga kan worden beoefend door mensen van alle leeftijden en niveaus. Er zijn specifieke yogastijlen en beschikbaarheid voor verschillende behoeften en beperkingen.
 5. Kan yoga helpen bij het verminderen van rugpijn? Ja, bepaalde yogahoudingen en rekoefeningen kunnen de rugspieren versterken en de flexibiliteit verbeteren, waardoor rugpijn kan worden verminderd of voorkomen.

 

Ontdek zelf de positieve effecten van yoga door het regelmatig te beoefenen. Laat deze eeuwenoude bewegingsvorm je begeleiden op je pad naar lichamelijke gezondheid, mentaal welzijn en een gezonde balans.

Fijne week!

Liefs, Wendy

Tip! Ontdek de gratis meditaties op mijn youtube kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS ONTSTRESS SESSIE

Wil je hulp om te onderzoeken waar je tegenaan loopt en wat jij nodig hebt? Ik bied tijdelijk een gratis Ontstress Sessie aan.

vragen? stel ze...

Twijfel je of wil je meer informatie over een van de coaching trajecten, neem gewoon even contact op.