Over mij

Mijn missie: écht leven!

Want dat we dood gaan is een gegeven. Écht leven, onder jouw voorwaarden. Dat gun ik jou ook. Laat los die onnodige ballast. In mijn holistische 1 op 1 coaching, komen we laag voor laag bij jouw authentieke jij. En zit jij weer goed in je vel.

Recente berichten

Categorieën

Een Holistisch Leefstijlcoach, wat is dat precies?

Een coach, tegenwoordig lijkt iedereen er in zijn leven wel eens één nodig te hebben. Waar mensen zich vroeger tot een godsdienst wendden, zoeken we tegenwoordig begeleiding naar zingeving op een andere manier. De coach, er zijn verschillende soorten, business, loopbaan, sport, life, spiritueel, leefstijl.  Noem maar op. Afhankelijk van jouw hulpvraag kies je het soort coach die jij nodig hebt om je te helpen om jouw doel te bereiken.

Hoe weet je nu of je de juiste coach hebt? Iedereen mag zich coach noemen. Het is een vrij beroep en een onbeschermde titel. Daarom is het verstandig om te achterhalen wat voor soort coach je nodig hebt voor jouw specifieke hulpvraag. Verder kun je nagaan of de coach of coaches die je aanspreken, aangesloten zijn bij een beroepsvereniging. En het allerbelangrijkste, maak eerst eens persoonlijk kennis. En ontdek of de coach bij jou past.

Holistisch leefstijlcoach

In een wereld waar gezondheid en persoonlijk welzijn steeds belangrijker worden, is de rol van een holistisch leefstijlcoach van grote waarde. Maar wat houdt ‘holistisch’ precies in en wat doet een holistisch leefstijlcoach? Ik leg je uit wat deze benadering van gezondheid en welzijn inhoudt.

Wat is Holistisch?

“Holistisch” is afgeleid van het Griekse woord “holos”, wat “heel” of “compleet” betekent. Een holistische benadering van gezondheid en welzijn erkent het idee dat we als mens niet alleen ons lichaam zijn. In plaats daarvan worden we beschouwd als complexe wezens met meerdere lagen, waaronder:

Fysiek : Ons lichaam en onze lichamelijke gezondheid.

Emotioneel : Onze gevoelens, emoties en geestelijk welzijn.

Mentaal : Onze gedachten, cognitieve processen en geestelijke gezondheid.

Missie (spiritueel): Onze waarden en zingeving in het leven.

Energie: Ons lichaam en alles om ons heen bestaat uit trillingen, niet zichtbaar met het oog. Maar wel voelbaar

Een holistische benadering houdt rekening met al deze aspecten en streeft naar evenwicht en harmonie tussen de lagen. Wanneer één aspect uit balans is, kan dit invloed kan hebben op de andere gebieden van ons leven.

Het belang van holistische gezondheid

Holistische gezondheid is van cruciaal belang, omdat het erkent dat alle aspecten van ons leven met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Wanneer we ons lichamelijk wel voelen, heeft dit een positief effect op ons mentaal en emotioneel welzijn, en vice versa. Een holistische leefstijlcoach helpt cliënten deze onderlinge relaties te begrijpen en in balans te krijgen.

Waar vindt coaching plaats?

Holistische leefstijlcoaching kan in verschillende settings voorkomen. Dit kan bestaan ​​uit persoonlijke consults tot groepssessies en online begeleiding. Het is belangrijk dat de coach de behoeften van de cliënt begrijpt en een aanpak op maat voorstelt.

De rol van voeding en beweging

Voeding en beweging zijn kernaspecten van een holistische leefstijl. Een coach helpt cliënten bij het maken van gezonde voedingskeuzes en het begeleiden naar een geschikt beweegpatroon. Dit draagt ​​bij aan het verbeteren van de fysieke gezondheid en zelfs de mentale gezondheid.

Stress en emotioneel welzijn

Stress kan een aanzienlijke invloed hebben op onze totale gezondheid. Een holistisch leefstijlcoach leert cliënten effectieve stress managementtechnieken en ondersteunt hen bij het omgaan met emotionele uitdagingen. Dit verbetert het mentaal en emotioneel welzijn.

Spirituele groei en zingeving

Voor sommige mensen is spirituele groei en het vinden van zingeving in het leven van groot belang. Een holistische leefstijlcoach kan helpen bij het verkennen van deze aspecten en het creëren van een leven dat in lijn is met de diepere waarden en overtuigingen van de cliënt.

 

DUS, Een holistische leefstijlcoach:

Begeleidt cliënten op een holistische wijze, rekening gehouden met lichamelijke, mentale, emotionele, spirituele en energetische aspecten van de gezondheid.

Kan in verschillende settings werken, afhankelijk van de behoeften van de cliënt.

Benadrukt het belang van voeding en beweging voor lichamelijke gezondheid.

Ondersteunt cliënten bij stressmanagement en emotioneel welzijn.

Kan helpen bij het vinden van spirituele groei en zingeving in het leven.

Een holistisch leefstijlcoach speelt een waardevolle rol bij het bereiken van een betere gezondheid en welzijn. Door aandacht te schenken aan alle aspecten van het leven, kunnen cliënten een diepere en duurzame transformatie ervaren. Of je nu worstelt met fysieke gezondheidsproblemen, stress, of op zoek bent naar zingeving. Een holistisch leefstijlcoach kan je helpen jouw doelen te bereiken.

Een holistische aanpak betekent voor mij dat we alles meenemen in jouw ontdekkingsreis. Een mooi proces om je persoonlijke doel te bereiken. Je lichaam, je ademhaling, je leefstijl, je persoonlijke uitdagingen in het even. Wil je eens kennis maken? Ik ben een holistisch leefstijlcoach, aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland. Je bent welkom voor een vrijblijvende kennismaking.

Ik wil kennis maken

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een holistische leefstijlcoach en een gewone leefstijlcoach?

Een holistische levensstijlcoach richt zich op alle aspecten van gezondheid, inclusief fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel welzijn, terwijl een gewone gezondheidscoach of leefstijlcoach meestal alleen de fysieke aspecten onderzoekt.

 

Hoe vind ik een geschikte holistische leefstijlcoach?

Je kunt beginnen door online te zoeken naar gecertificeerde holistische leefstijlcoaches in jouw regio. Coaches die zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, zoals BLCN (beroepsvereniging voor Leefstijlcoaches Nederland). Vraag ook aanbevelingen van vrienden en familie.

 

Wat zijn enkele eenvoudige stappen die ik vandaag kan nemen om mijn holistische gezondheid te verbeteren?

Begin met kleine veranderingen, zoals het toevoegen van meer groenten en fruit aan je dieet, dagelijkse ontspanmomenten en het oefenen van ademhalingstechnieken voor stressvermindering.

 

Zijn holistische benaderingen geschikt voor iedereen?

Holistische benaderingen kunnen geschikt zijn voor de meeste mensen, maar het is belangrijk om met een professionele coach te praten om te bepalen welke aanpak het beste bij jou leven past.

 

Wat zijn enkele veelvoorkomende voordelen van holistische leefstijlcoaching?

Veelvoorkomende voordelen zijn onder andere versterkte gezondheid, waardoor stressreductie, emotionele welzijn, en een diepgaande verbinding met jezelf ontstaan.

 

Wil je meer te weten komen over Wendy? Bezoek mijn website voor een eerste indruk. Lijkt het je wat? Kom eerst eens koffie drinken. Ik ontvang je graag in mijn praktijk voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Ik wil kennis maken

 

Liefs,

Wendy

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS ONTSTRESS SESSIE

Wil je hulp om te onderzoeken waar je tegenaan loopt en wat jij nodig hebt? Ik bied tijdelijk een gratis Ontstress Sessie aan.

vragen? stel ze...

Twijfel je of wil je meer informatie over een van de coaching trajecten, neem gewoon even contact op.