Over mij

Mijn missie: écht leven!

Want dat we dood gaan is een gegeven. Écht leven, onder jouw voorwaarden. Dat gun ik jou ook. Laat los die onnodige ballast. In mijn holistische 1 op 1 coaching, komen we laag voor laag bij jouw authentieke jij. En zit jij weer goed in je vel.

Recente berichten

Categorieën

Geld maakt niet gelukkig…. Maar wat dan wel?

De sleutel tot duurzaam geluk en gezondheid

Inzichten uit de Harvard Study of Adult Development

Het streven naar geluk en gezondheid is dé wens die mensen wereldwijd delen. Maar wat zijn de ware ingrediënten voor een vervuld leven? Wat draagt ​​bij aan ons welzijn op de lange termijn? De Harvard Study of Adult Development, een baanbrekend onderzoek dat al meer dan 75 jaar loopt, heeft waardevolle inzichten gegeven over de factoren die ons geluk en onze gezondheid bepalen. In dit artikel duik ik dieper in op dit onderzoek en onthul ik de sleutel tot duurzaam geluk en gezondheid.

Geluk en gezondheid

Een levenslange zoektocht, De Harvard Study of Adult Development, is een uniek onderzoek waarbij jonge mannen praktisch hun hele leven lang zijn gevolgd. Jongens met verschillende achtergronden namen al sinds jonge leeftijd deel aan het onderzoek. Gedurende ruim 75 jaar ondergingen ze medische onderzoeken en legden ze interviews af. Zelfs hun partners en kinderen hebben meegewerkt aan deze studie. Al deze verkregen resultaten hebben geholpen een diepgaande kennis te krijgen van de menselijke ontwikkeling in relatie tot geluk en gezondheid.

De kracht van sterke relaties

Een van de meest belangrijke conclusies van het onderzoek is dat goede relaties een sleutelrol spelen in ons welzijn. Mensen die sterke en ondersteunende relaties hebben, ervaren over het algemeen een hogere mate van geluk en gezondheid. Dit geldt zowel voor romantische relaties als voor banden met familie en vrienden. Het onderzoek toont het belang van waardevolle verbindingen met naasten en het investeren in onze persoonlijke relaties.

Verder dan materiële welvaart en succes

Het onderzoek van Harvard toont aan dat materiële welvaart en succes op zichzelf geen duurzaam geluk garanderen. Hoewel externe factoren van invloed kunnen zijn, spelen interpersoonlijke relaties en sociale verbindingen een cruciale rol bij het bijdragen van ons welzijn. Het onderzoek laat je inzien dat het najagen van rijkdom en status niet de sleutel tot een vervuld leven is.

 

“Goede relaties houden ons gelukkig en gezond. Sociale verbindingen zijn het echte kapitaal in ons leven.” – Robert Waldinger, directeur van de Harvard Study of Adult Development.

 

Investeren in gezondheid en welzijn

Naast relaties heeft de Harvard Study of Adult Development aangetoond dat gezondheid essentieel is voor ons geluk. Het onderzoek legt de nadruk op het belang van het nemen van verantwoordelijkheid voor onze lichamelijke en mentale gezondheid. Door goede zelfzorg en investeren in een gezonde levensstijl kunnen we ons welzijn verbeteren en een solide basis leggen voor een gelukkig leven.

Het belang van veerkracht

Een andere betrouwbare vaststelling is dat veerkracht een cruciale rol speelt bij het omgaan met uitdagingen en tegenslagen in het leven. Het vermogen om met stress om te gaan, emoties te uiten en veerkrachtig te blijven, draagt ​​bij aan ons welzijn en geluk. Het onderzoek toont zo het belang van de zelfontwikkeling van intelligentie en coping mechanismen.

De Harvard Study of Adult Development geeft ons inzicht in de sleutel tot duurzaam geluk en gezondheid. Wat bepaald wordt door de kracht van sterke relaties, sociale verbondenheid, het relatieve van materiële welvaart, het investeren in gezondheid en het ontwikkelen van veerkracht. Door dit te verweven in ons dagelijks leven, kunnen we streven naar een vervuld en gezond leven. Het is belangrijk om te beseffen dat geluk en gezondheid geen eindbestemmingen zijn, maar eerder een reis waarin we bewuste keuzes maken die ons welzijn bevorderen.

Wil jij ook dit gevoel van geluk en een goede gezondheid ervaren? Maar zijn er belemmeringen die dit in de weg staan? Heb jij het idee dat je vaak voor de ander klaar staat en te weinig aandacht kunt geven aan die belangrijke selfcare? Ik kan jou, als holistisch leefstijlcoach, begeleiden in een één op één traject. Altijd op maat en gepersonaliseerd. Plan een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek in om te ontdekken of ik jouw coach ben.

Waar word jij gelukkig van? Ik ben benieuwd naar jouw reactie. Leuk als je het deelt in de reacties hieronder.

Ben je benieuwd naar de verschillende trajecten, neem een kijkje bij de F.E.M.M.E. trajecten

 

Afbeelding door Freepik.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS ONTSTRESS SESSIE

Wil je hulp om te onderzoeken waar je tegenaan loopt en wat jij nodig hebt? Ik bied tijdelijk een gratis Ontstress Sessie aan.

vragen? stel ze...

Twijfel je of wil je meer informatie over een van de coaching trajecten, neem gewoon even contact op.