Over mij

Mijn missie: écht leven!

Want dat we dood gaan is een gegeven. Écht leven, onder jouw voorwaarden. Dat gun ik jou ook. Laat los die onnodige ballast. In mijn holistische 1 op 1 coaching, komen we laag voor laag bij jouw authentieke jij. En zit jij weer goed in je vel.

Recente berichten

Categorieën

Denk als een hond en verminder zorgen en stress!

Wist je dat honden vaak als het toonbeeld van ontspanning worden gezien? Ze lijken altijd vrolijk, zorgeloos en leven in het moment. Maar wat als ik je zou vertellen dat we eigenlijk iets van honden kunnen leren als het gaat om het verminderen van zorgen en stress?

Ons hoofd zit vaak overvol met gedachten, zorgen en angst. We maken ons druk over de toekomst, piekeren over het verleden en vergeten soms te genieten van het heden. Maar honden leven in het nu en hebben een verrassend eenvoudig brein dat ons kan inspireren.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het brein van een hond en een mens verschillende benaderingen hebben als het gaat om spanning en zorgen. Mensen hebben vaak de neiging om te overanalyseren en vast te zitten in negatieve gedachten, wat kan leiden tot chronische stress en angst.

Honden daarentegen hebben een eenvoudiger brein dat gericht is op basisbehoeften en plezier. Ze maken zich geen zorgen over de toekomst of piekeren over het verleden. Ze genieten van kleine momenten van geluk, zoals wandelen, spelen of gewoon lekker luieren in de zon. Ze hebben een instinctieve behoefte om te ontspannen en te genieten van het leven.

Dus, wat kunnen we leren van het brein van een hond? Laten we een pagina uit hun boek halen en proberen meer als honden te denken:

  1. Leef in het nu: Richt je aandacht op het heden en geniet van de kleine momenten van geluk in je dagelijks leven. Laat zorgen over de toekomst of spijt over het verleden los.
  2. Focus op basisbehoeften: Zorg goed voor jezelf, eet gezond, slaap voldoende en beweeg regelmatig. Net zoals honden instinctief voor zichzelf zorgen, moeten wij ook goed voor ons eigen welzijn zorgen.
  3. Speel en beweeg: Neem een bladzijde uit het boek van honden en maak tijd vrij voor spel en lichaamsbeweging. Dit helpt niet alleen om lichamelijke spanning te verminderen, maar het zorgt ook voor plezier en mentale ontspanning.
  4. Knuffel en verbind: Honden staan bekend om hun liefdevolle aard. Knuffelen en tijd doorbrengen met dierbaren kan een enorme bron van comfort en ontspanning zijn. Laat je omringen door positieve relaties en deel genegenheid met anderen.
  5. Neem rust: Net zoals honden dutjes doen, is het belangrijk om tijd te nemen om te ontspannen en tot rust te komen. Gun jezelf momenten van stilte en reflectie om je geest te kalmeren.

Laten we een voorbeeld nemen aan onze viervoetige vrienden en proberen te denken als een hond. Stop met overanalyseren. Laat de zorgen en stress los en omarm een meer ontspannen en vreugdevol leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS ONTSTRESS SESSIE

Wil je hulp om te onderzoeken waar je tegenaan loopt en wat jij nodig hebt? Ik bied tijdelijk een gratis Ontstress Sessie aan.

vragen? stel ze...

Twijfel je of wil je meer informatie over een van de coaching trajecten, neem gewoon even contact op.